Loading...

QuickBooks Integration Q&A

QuickBooks Integration Q&A

Common questions and answers for Hour Timesheet and QuickBooks Integration

Question 1. How does QuickBooks sync data with Hour Timesheet?

Answer. Hour Timesheet utilizes the Intuit Web Connector to sync company data with QuickBooks Desktop. While logged in to Hour Timesheet as an Admin you will click the Request for Import button. This will import your company data (selected by you) into your Hour Timesheet account.03/25/2018

Question 2. What data does QuickBooks bring into Hour Timesheet?

Employees: The sync tool will import all “active” QuickBooks employees and vendors (optional) into your Hour Timesheet account. Only vendors that have a First and Last Name field value in QuickBooks will be imported.

Customers/Jobs The sync tool will import all “active” QuickBooks Customer and associated Jobs into your Hour Timesheet account.

Service Items The sync tool will import all “active” Service Items from QuickBooks into your Hour Timesheet account.

Classes The sync tool will import all “active” Classes from QuickBooks into your Hour Timesheet account.

Payroll Items The sync tool will import all “active” Payroll Items from QuickBooks into your Hour Timesheet account.

Question 3. How do I add a new data in Hour Timesheet (employees, customers, jobs, etc)?

Answer. New data will need to be entered into your QuickBooks company file first.  Once the new data is entered, you can use the sync tool to import your additional information in Hour Timesheet.

Question 4. How will my employees receive their Hour Timesheet login credentials?

Answer. Hour Timesheet will send an email invitation to each employee with the link and login ID to the Hour Timesheet account included in the body of the email. Once the employee accesses the link, the employee will be prompted to create an initial password to login to Hour Timesheet.

Question 5. Can my employees track time against customers and jobs, service items, classes and payroll items?

Answer. Yes, your employees will be asked to select from a list of authorized charges. Employee authorized charges (EOC) are defined by the admin at the employee level.  This feature enables the employees to only see EOC’s that are assigned to each user.

Question 6. How do I delete information in my Hour Timesheet account?

Answer. Once you mark the data (employee, customer, job, etc.) as inactive in QuickBooks, the data will be updated in your Hour Timesheet account upon performing the data sync.

Question 7. How does Hour Timesheet identify billable vs non-billable items on the timesheet?

Answer. By default, any EAC that includes a service item will be marked as billable time in QuickBooks. The user also can mark individual line items as billable or non-billable on the timesheet.

Question 8. Can employees add comments to a timesheets?

Answer. Yes, there is the ability to input general comments and daily comments in Hour Timesheet.

Question 9. I exported my employee's time into my company QuickBooks file, but now I need to make an adjustment to a timesheet. How do I do this?

Answer. Hour Timesheet does not allow processed timesheet data to be edited. Hour Timesheet will display a link on the timesheet that will allow the user to create a “corrected” copy of the timesheet. The detailed audit trail will show the log of all changes made to the revised timesheet.

Question 10. Can multiple supervisors approve a timesheet

Answer Yes. Hour Timesheet will allow for multiple supervisors to approve a timesheet.

Question 11. We have a daily requirement for our employees to enter timesheet data. Does your software include daily reminders?

Answer Hour Timesheet includes the option to turn on daily notifications to serve as reminders for those employees who forget to enter time daily.

Question 12. I track my employee leave balance info manually in an Excel spreadsheet because QuickBooks doesn’t include all of the options I need to track my employee leave. Can Hour Timesheet manage leave for my employees?

Answer - Hour Timesheet has a full-function leave management feature that will allow accrued and earned types of leave tracking.

Visit us in the marketplace

QuickBooks Online

QuickBooks Desktop